Billeje i Malaga – Guide til en billig lejebil

Panorama udsigt over Malaga

I det sydlige Spanien, hvor kystbyen Malaga ligger omgivet af bjerge, er vintrene milde, foråret gavmildt, sommeren vidunderlig og efteråret lunt. Den charmerende kystby, som byder på både kultur, storbyliv og badeferie, er med andre ord et besøg værd året rundt.

Hvis I under jeres ophold i byen samtidig benytter jer af en af de mange muligheder for billeje i Malaga, får I endnu mere ud af jeres rejsedage. Med en udlejningsbil kommer I nemlig ubesværet rundt i Malaga og de omkringliggende områder på den spanske solkyst.

På den måde bliver I helt uafhængige af både transferbussen fra lufthavnen og køreture i offentlige transportmidler med skemalagte afgange, I er nødt til at tilpasse jer.

Samtidig slipper I for ekstraudgifterne til de ofte relativt dyre guidede busture til Malaga-kystens mange seværdigheder. Rejser I flere sammen, og har I planer om at deltage på flere udflugter, er en lejebil endda ofte en billigere løsning. Dermed ender I faktisk med at spare penge på jeres ferie.

Med en udlejningsbil i Malaga får I med andre ord endnu mere frihed og endnu flere oplevelser, end jeres ophold på den spanske solkyst i forvejen byder på – og det er både nemt at leje en bil i Malaga og efterfølgende transportere jer rundt i den.

Lej en bil lokalt i Malaga

Find din lejebil

Der findes flere forskellige biludlejningsfirmaer i Malaga og priser samt serviceydelser i forbindelse med billejen varierer fra sted til sted.

Generelt for alle udbydere af lejebiler i Malaga gælder, at udlejningsfirmaet enten er placeret ved selve lufthavnen eller tilbyder levering af jeres lejebil, når I lander i Malaga Airport AGP. I kan også i de fleste tilfælde aflevere udlejningsbilen samme sted, når jeres ophold er slut.

De mest kendte firmaer indenfor biludlejning – og derfor også ofte mest benyttede – er Avis, Hertz, Europcar, Helle Hollis og Goldcar. I kan dog også finde mindre kendte, og ofte billigere, udbydere af billeje i Malaga.

Når man ikke kender markedet for billeje, kan det dog være svært at skelne mellem, hvilken løsning der er den bedste og hvor man får mest værdi for sine penge.

Undersøg derfor gerne mulighederne hos hvert enkelt udlejningsfirma, inden I beslutter jer. I kan for eksempel tage udgangspunkt i følgende centrale og vigtige spørgsmål:

 • Er der mulighed for afhentning af jeres lejebil på det tidspunkt, I lander i lufthavnen? Hvis I ankommer sent om aftenen eller meget tidligt om morgenen, kan der hos nogle biludlejningsfirmaer forekomme ekstragebyrer.
 • Har jeres valgte biludlejningsfirma i Malaga de bilmodeller hjemme, I gerne vil køre i? Hvis I rejser 6 eller 7 personer sammen, har I eksempelvis brug for en større bil, end hvis I rejser som par.
 • Kan I afbestille jeres udlejningsbil gebyrfrit, hvis I ikke får brug for jeres den alligevel?

Er der styr på det helt basale i forhold til jeres leje af bil, sikrer I jer nemlig bedst muligt, at jeres ankomst til Malaga – og det efterfølgende ophold – bliver både trygt og gnidningsfrit. Det eneste I skal koncentrere jer om er således at nyde jeres ophold og de mange køreture rundt i de smukke, sydspanske landskaber.

Dansk biludlejning i Malaga

Hvis I ikke er flydende i spansk, og heller ikke føler jer helt hjemme i kommunikation på engelsk, findes der også dansk biludlejning i Malaga.

Her får I dansk kundeservice samt danske lejekontrakter, hvilket skaber en behagelig tryghed. I kan også få svar på alle jeres spørgsmål på dansk og dermed få ryddet en masse potentielle misforståelser af vejen. På den måde risikerer I ikke at blive overraskede over hverken priser, vilkår eller services.

Blandt danske biludlejningsfirmaer i Malaga finder I blandt andre SkanBil, Malagabil og Scanbiludlejning. Uanset hvilken biludlejer I vælger, får I dansk service både i forbindelse med selve bookingen, afhentningen og undervejs i jeres lejeperiode.

Det er især en fordel, hvis I skulle havne i den uheldige situation, at I får brug for assistance i forbindelse med uheld, påkørsler eller mekaniske nedbrud på jeres lejebil. I sådan en situation er det meget nemmere at kommunikere med andre, der taler samme sprog som I selv gør.

Priser på billeje i Malaga

Billeje i Malaga - Oplev den smukke natur

I spanske Malaga er valutaen Euro og den gennemsnitlige kurs er 744. Det betyder, at 100 Euro svarer til 744 danske kroner. Den viste pris på billeje i Malaga skal således ganges med 7,44 for at opnå den danske pris.

Når I sammenligner priser på billeje i Malaga, er det desuden vigtigt, at I ikke udelukkende sammenligner priserne på den enkelte lejeperiode i kroner og øre, men også kaster et blik på de øvrige vilkår i aftalen.

 • Er der ubegrænset kilometerantal eller ej?
 • Er alle forsikringer og vejhjælp inkluderet, eller skal noget tilkøbes?
 • Er prisen inklusiv eventuelle autostole til jeres børn eller koster det ekstra?
 • Skal I betale for at få leveret jeres lejebil i lufthavnen?

Hvis en lejebil koster 115 Euro for en uge, men afhentning efter kl. 20 i Malagas lufthavn koster 25 Euro og antal kilometer over 500 medfører et ekstra gebyr- ligesom leje af autostole gør det – er den pågældende udlejningsbil måske pludselig dyrere end bilen med alt inklusiv for 150 Euro.

Nogle firmaer der tilbyder leje af bil, leverer desuden bilen fuldt tanket, så prisen er inklusiv de første 30 liter benzin. Dette er også værd at tage med i overvejelserne, når I skal finde billig billeje i Malaga. En liter benzin koster nemlig i gennemsnit 1,40 Euro, svarende til omkring 10,50 kroner. En fuld tank sparer jer således for godt 300 kroner i jeres feriebudget. Det samme gælder, hvis I kører i en dieselbil – for selvom priserne på diesel er en lille smule lavere, koster en liter stadig knap 10 kroner.

Kig også gerne på biludlejningsfirmaets ekstraservices. Måske tilbyder den enkelte udbyder af billeje i Malaga noget, der er særligt vigtigt for jer. Som eksempelvis muligheden for at leje en el-bil eller en luksuriøs cabriolet, så I kan nyde det skønne Middelhavsklima fuldt ud.

I kan både leje en bil en enkelt dag, flere dage eller en hel uge ad gangen. Prisen pr. dag bliver lavere, jo flere dage I lejer bilen. Nogle udlejningsfirmaer tilbyder desuden ”book-i-forvejen”-rabatter, så den samlede pris bliver lavere, hvis I reserverer jeres lejebil forud i stedet for at vente, til I er ankommet til Malaga.

Billig billeje i lavsæsonen

Find biludlejning online

Ofte er priserne på billeje i Malaga lavere udenfor højsæsonen – ligesom også flybilletter, hotelværelser og pakkerrejser som regel er det.

Det skyldes, at priserne på billeje bliver sænket, når kundemængden er mindre. Det sker, fordi det er sværere for biludlejningsfirmaerne at udleje biler til fuld pris i de knapt så attraktive ferieuger. For at holde gang i forretningen i ydersæsonerne, gives der derfor ofte gode rabatter.

Hvis I har mulighed for at rejse udenfor de mest populære ferieuger i juni, juli og august, kan I således opnå gode besparelser. Ikke kun på udgifterne til billeje men også på jeres ferie generelt.

I kan se priseksempler på billeje i Malaga herunder.

Derfor er en udlejningsbil en økonomisk god løsning

De fleste har i forvejen brugt en del penge på flybilletter og hotelophold – og ekstra omkostninger til billeje kan for nogen, ved første øjekast, synes som en unødvendig luksusudgift.

Det er imidlertid ikke nødvendigvis tilfældet. I bør nemlig holde udgifterne til jeres lejebil op mod de udgifter, I sparer på offentlig transport og eventuelt transferbus fra lufthavnen.

Rejser I eksempelvis 4 personer sammen, har I sandsynligvis allerede tjent pengene hjem med de beløb I sparer på øvrig transport under jeres ophold.

Dertil kommer alle de fordele I får ved at leje en bil på jeres ferie i Malaga: Friheden ved at kunne køre hvorhen I vil, muligheden for at opleve meget mere og den luksus det er at mærke de lune briser gennem et åbent vindue på de sydspanske veje langs Middelhavskysten.

Billeje i Malaga lufthavn

Lufthavnen i Malaga hedder Malaga Airport og har koden AGP. Lufthavnens fulde spanske navn er Málaga-Costa del Sol Airport og lufthavnen modtager turister til hele Costa Del Sol området. Det betyder også, at lufthavnen er stor og har mange daglige ankomster og afgange.

Kender I hverken lufthavnen eller området – og har I brug for en lejebil i Malaga – kan det derfor være en fordel at vælge et af de biludlejningsfirmaer, tilbyder at tage imod jer allerede i ankomsthallen og følge jer ud til den ventende lejebil.

På den måde skal I ikke bekymre jer om at finde rundt eller bruge unødig tid i lufthavnen. Dermed kan I komme direkte videre og ud at opleve Malaga og de skønne omgivelser.

Vælger I selv at finde vej til jeres valgte biludlejningsfirma i Malaga efter ankomst i lufthavnen, er der god skiltning i ankomsthallen, som guider jer i den rigtige retning. Ofte står der også personale fra de større udlejningsfirmaer klar til at vise vej, ligesom nogle biludlejere har kontorer i selve lufthavnsterminalerne.

Her kan I både spørge om vej eller leje en bil impulsivt, hvis I ikke allerede har booket en udlejningsbil hjemmefra. Beslutningen om at leje en bil under jeres ophold i Malaga, er således en I sagtens kan vente med at tage, til I er ankommet i lufthavnen.

3 vigtige færdselsregler i Malaga

Kørsel i Malaga by

De generelle færdselsregler i Malaga minder meget om de danske: For at køre bil i Malaga skal man være fyldt 18 år og have et gyldigt kørekort. Derudover må man ikke være påvirket af euforiserende stoffer og promillegrænsen er 0,5.

Bilerne kører i højre side, som herhjemme, og du må kun overhale venstre om – og udelukkende hvis der ikke er opsat færdselstavler eller er fuldoptrukne midterlinjer på vejen, som angiver et forbud mod overhaling. Nøjagtigt som i Danmark.

Derudover skal alle i bilen have sele på og man må ikke tale i håndholdt telefon under kørslen. Forlader I bilen, og opholder I jer på vejbanen eller i rabatten, skal I alle sammen bære refleksveste.

Der er dog nogle vigtige punkter, hvor færdselsreglerne i Spanien er en smule anderledes end de danske.

Børn i bilen

Har I børn med i jeres lejebil, er reglerne i grove træk de samme som i Danmark. Det betyder, at alle børn under 3 år skal sidde i en autostol, som passer til barnets højde og vægt og som har selvstændig selelukning. Autostolen må dog gerne monteres i bilens 3-punkts-sele – den skal blot have en selvstændig lukkemekanisme, som holder barnet fast.

Børn over 3 år, som er under 150 centimeter, skal også benytte udstyr, der passer til deres højde og vægt. Til de yngste anbefales en selepude med ryglæn og til de ældste blot en almindelig selepude. I skal her være opmærksomme på, at reglerne for selepuder herhjemme kun gælder børn til og med 135 centimeter.

Selvom dit barn måske ikke benytter selepude herhjemme, kan der derfor godt være krav om det i Malaga.

Børn under 135 cm må desuden ikke sidde på forsædet, medmindre der ikke er andre muligheder – og sidder de på forsædet, skal der ligeledes anvendes selepude.

Straffen for overtrædelser er bøde – men det vigtigste ved at overholde kravene til børn i bilen i Spanien er naturligvis, at du passer bedst muligt på de små.

Hastighedsgrænser

I byzoner må I køre 50 km/t hvis ikke der er skilte, som angiver andet.

På almindelige veje, udenfor bymæssig bebyggelse, er fartgrænsen 90 km/t – men I bør naturligvis køre efter forholdene. Især i bjergterrænet kan de mange sving gøre det svært at danne sig et overblik over modkørende og desuden er vejene ofte smalle og ikke bygget til høje hastigheder.

På landevejene er fartgrænsen 100 km/t og på motor-og motortrafikveje er grænsen 120 km/t.

Parkering

Parkering i Malaga

I selve Malaga by er det stort set kun tilladt at parkere på afmærkede P-pladser – og de fleste pladser kræver, at I betaler for at parkere jeres lejebil det pågældende sted. Vær i øvrigt opmærksom på, om der er tidsbegrænset parkering på pladsen. Selvom der er tale om betalingsparkering er det mange steder kun tilladt at parkere sin bil i 2-4 timer.

Der findes også et mindre antal gratis parkeringsbåse langs fortovskanterne, men pas generelt på med at parkere på offentlig vej – også i de tilfælde, hvor I ikke umiddelbart kan se skilte, der angiver et parkeringsforbud. Selvom en vej kan synes offentlig, kan dele af den nemlig godt være omfattet af privat brugsret, uden du kan se det.

Offentlige parkeringsbåse langs fortovskanten i byen er markeret med blå striber. Ser du ingen blå striber, er det sikrest at antage, at parkering det pågældende sted ikke er tilladt.

Kernen af Malagas centrum er i øvrigt bilfri, men afstanden fra de mange parkeringspladser til byens centrum er ikke stor og kan derfor nemt tilbagelægges til fods.

Oplev Malagas omgivelser med en lejebil

Ved at benytte dig af billeje i Malaga får I en unik mulighed for at tage på sightseeing udenfor byen og kan dermed opleve endnu mere af den solfyldte atmosfære ved Malagabugten.

Drypstenshulerne ved Nerja

En times kørsel fra Malaga finder I de smukke drypstenshuler ved Nerja, som er en mindre by, der ligger et lille stykke oppe i bjergene. Hele området kaldes for “Middelhavets Balkon” og udsigten over Malagabugten er fremragende. Hulerne kaldes Cueva de Nerja og er store og imponerede drypstensklippehuler med en dejlig, kølig temperatur som føles vidunderlig i sommervarmen.

Malagas charmerende småbyer

Fantastiske Ronda - tæt på Malaga

Hvis I med jeres udlejningsbil kører en smule længere ind i landet, og op i bjergene, møder I den ene charmende landsby efter den anden. Her kan I opleve en helt anden side af Malaga-området, hvor restauranterne er autentiske og de lokale så begejstrede over at få besøg af turister, at det ofte er en hel oplevelse værd i sig selv.

Her kan I trække stikket nogle timer, væk fra turismens stress og jag, mens I beundrer de smalle gader, hyggelige husfacader og den ægte gæstfrihed.

Især byen Ronda, som befinder sig på begge sider af en 120 meter dyb bjergslugt, er et besøg værd. Her kan I parkere jeres lejebil i byen og gå en tur i de gamle gader og nyde synet af de 3 imponerende stenbroer, der forbinder Rondas to bydele med hinanden. Broerne er fra henholdsvis Romertiden, 1616 og 1793 og er beundringsværdigt håndværk.

Nationalparken Montes de Malaga

Navnet betyder ”Malagas bjerge” og parken er opkaldt efter den bjergkæde som området befinder sig i. Igennem nationalparken løber floden Guadalmedina, som gør omgivelserne endnu mere varierede og smukke.

Parken byder på et væld af spændende vandreruter af forskellige sværhedsgrad samt et rigt dyreliv som tæller både kamelæoner, ørne og desmerkatte.

Caminito del Rey

Et par timers kørsel fra kystbyen Malaga, finder I en af de mest spektakulære oplevelser i Sydspanien. Nemlig El Caminito del Rey. Navnet betyder ”Den lille kongevej” og dækker over en gammel transportvej mellem to vandkraftværker i hver deres ende af El Chorro-kløften.

El Chorro-kløften er i sig selv en seværdighed, men stien har også fået massiv opmærksomhed og skabt overskrifter verden over. Det har den, fordi den løber langs klippevæggene og udfordrer både højdeskrækken og troen på, hvad der er fysisk muligt. Stien er opbygget af planker, reb og klatrenet og stiller en smule krav til jeres fysik – og ikke mindst mod! Men tør I tage turen, er I garanteret en oplevelse, I aldrig glemmer.

Tivoli World

Hvis I kører sydpå langs Malagakysten kommer I til Tivoli World, som er en forlystelsespark for både små og store legebørn. Her finder I alt, hvad I forbinder med en klassisk tivolitur og parken er især et besøg værd, hvis I rejser med børn.

Vær opmærksom på at få masser af væske og bære solhat, hvis I besøger parken i højsæsonen. I sommermånederne er der meget varmt og det er nemt at glemme væske og skygge, når man har det sjovt.

5 gode grunde til at leje en bil i Malaga

Biludlejning giver frihed

Har I endnu ikke besluttet jer for, om I har brug for en lejebil i Malaga? Så får I her 5 hurtige årsager til, at I får en både bedre og mere bekvem ferie med en udlejningsbil:

 • I kommer nemmere rundt til de mere afsidesliggende seværdigheder.
 • I bestemmer selv over jeres tid og prioriteringer og kan således vente med at tage af sted til det passer jer, i stedet for at hoppe på en turistbus med afgang kl. 7 om morgenen.
 • I er ikke afhængige af særlige udflugtsdage, men kan opleve de forskellige seværdigheder i jeres eget tempo.
 • I får set mere af egnen og selve køreturen fra A-B bliver også en dejlig ferieoplevelse, når I kører i en udlejningsbil, fordi I kan holde ind undervejs, som I har lyst til.
 • I kan besøge de hyggelige sydspanske områder som stadig er uspolerede og autentiske.

Ved at benytte jer af billeje i Malaga, får I med andre ord det bedste afsæt til en vidunderlig ferie på den spanske solkyst.